PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM, SOCZEWICĄ I BATATAMI  (SELER, ŚMIETANA)–  200-300 ml

JAJKO W SOSIE MUSZTARDOWYM  (JAJKO, GLUTEN, ŚMIETANA, GORCZYCA, MASŁO)  – 70-100  g

ZIEMNIAKI (MLEKO) – 130-200 g

MARCHEWKA GOTOWANA (MASŁO)– 75-100 g

KOMPOT MALINOWY – 150-200 ml

 

 

WTOREK 16.10.2018

ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (SELER, ŚMIETANA, MASŁO, SER ŻÓŁTY, JAJKO)– 200-300  ml

KOTLET SCHABOWY ( GLUTEN, JAJKO)– 70-100 g

ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g

MIZERIA Z OGÓRKA ŚWIEŻEGO (ŚMIETANA)– 75-100 g

KOMPOT MALINOWY – 150-200 ml

 

ŚRODA 17.10.2018

ZUPA Z PIECZAREK Z ZIEMNIAKAMI (SELER, ŚMIETANA – 200-300 ml

PULPETY DROBIOWE ( GLUTEN, JAJKO)– 70-100  g

KASZA BULGUR ( GLUTEN)– 80-120 g

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ (GLUTEN, MASŁO)– 75-100  g

KOMPOT JEŻYNOWY – 150-200 ml

 

 

CZWARTEK 18.10.2018

ZUPA KREM Z BROKUŁÓW Z MAKARONEM (SELER, ŚMIETANA, GLUTEN, JAJKO)– 200-300  ml

GULASZ WIEPRZOWY ( GLUTEN)– 70-100  g

ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g

BURACZKI ZASMAŻANE (MASŁO, GLUTEN)– 75-100 g

KOMPOT ŚLIWKOWY – 150-200 ml

 

 

PIĄTEK  19.10.2018

ZUPA JARZYNOWA (SELER, ŚMIETANA)– 200-300  ml

PIEROGI Z ŁOSOSIEM ( GLUTEN, JAJKO, ŁOSOŚ)– 120-180 g

ŚLIWKI – 80 g

WODA Z CYTRYNĄ – 150-200 ml

 

 

PONIEDZIAŁEK 22.10.2018

BARSZCZ UKRAIŃSKI (SELER, ŚMIETANA)– 200-300 ml

MAKARON ZAPIEKANY Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM  ( GLUTEN, JAJKO)– 150-220  g

GRUSZKA – 100 g

WODA Z CYTRYNĄ – 150-200 ml

 

 

WTOREK 23.10.2018

KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI (SELER, GLUTEN)– 200-300 ml

SCHAB PIECZONY ( GLUTEN)– 70-100 g

ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ- 75-100 g

KOMPOT MALINOWY – 150-200 ml

 

 

ŚRODA 24.10.2018

ZUPA POROWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI (SELER, ŚMIETANA – 200-300 ml

RISOTTO Z WARZYWAMI (SELER)– 120-180  g

RYŻ – 60-100 g

KOMPOT Z OWOCÓW LEŚNYCH – 150-200 ml

 

 

CZWARTEK 25.10.2018

ŻUREK Z JAJKIEM (SELER, GLUTEN, ŚMIETANA, JAJKO)– 200-300 ml

GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ ( GLUTEN, JAJKO)– 130-180  g

ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g

KOMPOT TRUSKAWKOWY – 150-200 ml

 

 

PIĄTEK  26.10.2018

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ (SELER, ŚMIETANA)– 200-300 ml

DORSZ SMAŻONY(GLUTEN, DORSZ)– 60-90 g

ZIEMNIAKI (MLEKO)– 130-200 g

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY – 75-100 g

KOMPOT ŚLIWKOWY – 150-200 ml